V Curso Internacional de Aikido en Guadarrama

El último fin de semana de julio, y por quinto año consecutivo, el Maestro Kitaura impartió en Guadarrama el curso con el que se cierra la temporada de Aikido antes del descanso estival.

Stage Toulouse 2014

Taller Aikido infantil

 

R2Cada any al nostre gimnàs, en acabar el col·legi i fins les vacances d’agost, es realitzen les Estades Infantils d’Estiu, amb diverses activitats esportives per als nens. Aquest any la coordinadora d’activitats ens ha proposat d’incloure una classe d’introducció a l’Aikido.

Hem decidit orientar la classe a nens a partir de 10 anys, ja que als més petits els hi hauria resultat més complicat entendre els moviments bàsics que els hi hem explicat, juntament amb la filosfía no-violenta del nostre art marcial. També vem pensar en què no fos una activitat de més de 45 minuts ja que es tractava només d’una introducció.

Ha resultat molt interessant veure les reaccions d’uns nens que mai havien vist ni sentit parlar de l’Aikido. Al principi no estaven molt atents, després dubtaven de la seva efectivitat, seguidament s’han impressionat pels ukemis que els hi hem mostrat. De seguida moguts per la curiositat han començat a fer preguntes, i en començar a fer ells les tècniques han anat veient que poc a poc podien realitzar un control de l’atacant amb èxit, així que han acabat molt interessats al hora que s’ho passaven molt bé.

R9Les tècniques que els hi hem proposat de fer han sigut ai hanmi katate dori kote gaeshi y shiho nage en posició tant de gyaku hanmi com de ai hamni, i mentre les practicàven estaven dividits en petits grups controlats per mi, per en Vladi (3r Kyu), en Jordi (5è Kyu) i l’Allan (5è Kyu), i en acabar la classe i els nens ja marxaven a altres activitats, nosaltres hem continuat practicant una estona aprofitant que estavem a la pista descoberta.

Hem fet algunes fotos de record de l’experiència, però al publicar-les aquí hem tingut en compte la privacitat dels nens, per això veureu que les seves cares estan difuminades. Igualment si algú prefereix que es retiri alguna imatge que contacti amb nosaltres.

R3R4R5R6 R8R10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>