V Curso Internacional de Aikido en Guadarrama

El último fin de semana de julio, y por quinto año consecutivo, el Maestro Kitaura impartió en Guadarrama el curso con el que se cierra la temporada de Aikido antes del descanso estival.

Stage Toulouse 2014

Curs Mestre Kitaura a Pamplona

L’últim cap de setmana de gener, dissabte 29 i diumenge 30, l’Associació Aikikai Navarra va organitzar un curs dirigit pel Mestre Kitaura. En aquesta ocasió l’únic representant d’Aikido Rocafort que va poder asistir al curs va ser qui escriu aquestes línees, i encara que no vaig poder practicar a la classe de dissabte matí, arrivant just a la seva finalització, si que vaig poder gaudir de les magnifiques tècniques del Mestre i aprofitar al màxim les seves explicacions a les altres dues classes.

El Mestre angelscamp.org va donar molta importancia com és habitual, al treball des de Hara, però sobretot remarcant la relació tori – uke, enfatitzant que l’acció que uke inicia ha de ser respectada per tori, però al mateix temps per conduir aquesta acció correctament, tori ha d’afirmar el seu propi nucli des de Hara, o el que és el mateix, segons paraules textuals del Mestre “afirmar des de la profunditat de la propia existència”.

Així doncs, aprofundint “Hara s’identifica amb el centre de l’univers i el centre de la Terra, entre el cel i el terra”, o Tenchi. Des de aquest centre és des d’on hem de traçar la línea de Ki per conduir a uke correctament.

Les magistrals classes del Mestre i l’estancia a Pamplona encara es van fer més agradables gràcies al retrobament amb els amics i companys d’arreu que sempre coincidim als cursos; això fa que tot plegat sigui sempre una gran experiència que us recomano.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>